Menu Home

Over mij

Northern Lights Norway

Mijn naam is Glenn Smeers, ben een open-minded jongeman van 26 jaar, opgegroeid in het Limburgse. Op mijn 24e heb ik in een vrij zware depressie gezeten. Vroeger zou je mij tijdens de zomermaanden tegen het lijf kunnen gelopen hebben op Rock Werchter, of bij andere leuke optredens, concerten en evenementen. In de wintermaanden vertoef ik het liefst buiten wanneer er sneeuw ligt, dan maak ik lange winterwandelingen. En anders kon je me waarschijnlijk wel vinden in een rollercoaster van één of ander pretpark (al dan niet in het buitenland).

Tegenwoordig kan je me vinden in Tromsø, Noorwegen. Dat is de plaats waar ik mijn hart ben verloren en mijn depressie heb overwonnen. Daarom ben ik naar daar verhuisd. Dankzij mijn depressie heb ik uiteindelijk een droom kunnen waarmaken.

Ik ben iemand die al vaker tegen zijn vrienden heeft gezegd dat zijn leven eens verfilmd zou moeten worden. Want mijn leven is een echte soap. Je kan het vergelijken met een combinatie van Familie, Thuis, Goede Tijden Slechte Tijden, Sturm Der Liebe, en ga zo maar verder…

Elke serie lijkt misschien wel op elkaar, maar toch zijn ze allemaal anders en hebben ze elk hun eigen verhaal. Zo is dat ook bij ons. Iedereen is anders. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Iedereen heeft zijn ups en downs. Maar bij sommige mensen kan die ‘down’ uitmonden in een depressie. Net zoals bij mij is gebeurd.

Vanwaar dan de blognaam ‘Beslist Optimist’?
Omdat ik beslist een optimist ben, maar toch ben verzeild geraakt in een depressie…

Je mag dan nog een echte spring-in-‘t-veld zijn, een depressie kan iédereen treffen, hoe positief je ook in het leven staat. De ene depressie is al wat zwaarder dan de andere. Ze bestaan in allerlei vormen, maar eenmaal je er in zit, kost het je veel moeite om er weer uit te geraken. Zoiets kan niet op 1-2-3 opgelost worden. Dat heeft tijd nodig. Iedereen gaat daar ook anders mee om. Maar veel personen die er nog nooit mee te maken hebben gehad, onderschatten zo een depressie vaak…

Via deze blog kan je mijn persoonlijk verhaal lezen, in de hoop het taboe rond depressies wat kan doorbreken, en anderen een hart onder de riem kan steken. In mijn toekomstige blogs hou ik iedereen op de hoogte over mijn reilen en zeilen in Noorwegen.