Menu Home

Workaholic

Tussen het werken door toch eventjes tijd gemaakt om nog eens een (korte) blog te schrijven. Sinds ik werk heb gevonden is er geen dag meer geweest dat ik heb stilgezeten, integendeel. Het is een drukke periode in de toeristische sector hier in het Hoge Noorden, want de winter begint stilletjes aan op z’n einde te lopen en toeristen willen nog even van de laatste winterse omstandigheden kunnen genieten.

Genieten is iets wat ikzelf ook volledig doe. Hoewel ik de laatste dagen soms tot wel 14 uur per dag heb gewerkt, geniet ik met volle teugen van de tours en avonturen die ik beleef met mijn job. Ik krijg toch wel wat positieve reacties, van zowel mensen die met me samenwerken, als van toeristen die bij ons op tour komen. Één van de toeristen heeft mij persoonlijk al een goede review gegeven op onze website!

Vorig weekend heb ik zelfs samen met Alex -een collega die ondertussen ook een goede vriend is geworden- het bedrijf mogen runnen terwijl onze baas enkele dagen niet aanwezig was. En dat is allemaal heel vlot verlopen.

Zo vlot zelfs dat Alex en ik ondertussen ook meer verantwoordelijkheid hebben gekregen, inclusief bedrijfswagen. Wat is het fijn om terug te kunnen rondrijden! De eerste rit was ik het nog niet gewend om in de sneeuw te rijden en is het mij gelukt om al meteen vast te komen zitten in de gracht…

Na heel wat moeite en het wegscheppen van een hoop sneeuw, kwam mijn baas mij te hulp schieten terwijl hij in een deuk lag van het lachen. Voordat hij mijn auto met een andere auto uit de gracht sleepte, heeft hij dan ook eerst een foto gemaakt van mij bij de ‘gecrashte’ auto, en die foto gedeeld met iedereen van op het werk. Ik was zo blij dat hij ermee kon lachen! Gelukkig is er ook geen schade aan de auto.

Op dat ene incident na, verloopt alles geheel naar wens. Hoewel ik soms lange werkdagen heb, voelt het helemaal niet aan alsof ik aan het werk ben. Het voelt meer aan als een hobby die ik dagelijks kan uitoefenen waarbij ik geniet van elk moment. De dagen vliegen voorbij! Het is dan ook echt geweldig om een job als deze te kunnen uitoefenen. Sociaal wezen met gasten in de natuur, terwijl je hen helpt met ijsvissen, hen verwarmt met koffie of thee, de rendieren verzorgt of naar het noorderlicht kijkt… Fantastisch toch?!

Natuurlijk heb ik af en toe ook vrije momenten. Deze momenten vul ik op met het onderhouden van mijn sociale contacten. Zoals enkele dagen geleden, toen Gigi, Alex en ik -samen met nog wat andere vrienden- uitgenodigd waren op een verjaardagsfeest van een gemeenschappelijke kameraad.

Ook heb ik vorige week voor de allereerste keer zélf de was gedaan. Toch wel een mijlpaal moet ik zeggen, aangezien ik in België mijn was altijd naar mama bracht. Iets dat nu natuurlijk wat moeilijker is, dus nu moet ik er zelf voor zorgen. Uiteindelijk is het no big deal, maar het was op dat ogenblik toch een speciaal moment.

Het is hier trouwens sinds de laatste Polar Low storm (zo’n 3 weken geleden) continu blijven vriezen. De laatste week was de zon ook dagelijks van de partij, wat boven het sneeuwtapijt van meer dan een halve meter zorgt voor fantastische dagen. ’s Nachts zorgt dit dan ook weer voor zeer mooie Noorderlicht momenten, aangezien de activiteit van het Noorderlicht in deze periode zeer sterk is.

En zo heeft elk moment hier zijn charmes

Categories: Mijn Verhaal Nieuw leven Noorwegen

Glenn Smeers